29 Maj 2014, Czw 16:37, PID: 394294
mocart napisał(a):nikaragua napisał(a):UnikamSiebie napisał(a):masterblaster napisał(a):Niewątpliwie pewne typy ludzkie są bardziej liczne albo zwracają na siebie uwagę bardziej niż inne co sprzyja upowszechnianiu się uproszczonych schematów myślenia i np. generalizowania cech pod względem płci. Myślę, że na szczęście rodzaj ludzki jest bardziej różnorodny niż mogło by się na pierwszy rzut oka wydawać..
Ale przyznaj, że żaden facet nie zwiąże się z kobietą, która mu się fizycznie nie podoba.
Znasz takich?
O tam od razu zwiąże. Tutaj chodzi tylko o układ: całujemy się, uprawiamy seks i czasem mi gotujesz i pierzesz, ja ci przykręcam kran i cię podwożę do pracy a potem może się hajtamy. Zastanawia mnie tylko na czym polega selekcja kobiet u mężczyzn. Jak ma ładną twarz i ciało to może to być jakakolwiek panienka z ulicy... Wielkością cycków czy obwodem w talii? I druga rzecz. Po co oni pytają o moje zainteresowania skoro ich wcale nie obchodzą?
Cytat:to będzie kolejna dyskusja pt. faceci lecą na cycki vs. kobiety na kasę? Lol
Szczerze? Nie obchodzi mnie to bo jestem fobiczką i nie tylko nie jestem w stanie być w związku i też nie chcę. Jeśli chodzi o twoje pytanie to ja unikam takich pustaków, którzy lecą tylko na cycki a myślą, ze kobieta na kasę. Naprawdę za dużo takich typów jest. To jest wręcz straszne ile ludzi myśli stereotypami.
Cytat:ze dla niego waznijsze jest "wnetrze" niz wyglad to albo jest jakims niepoprawnym romantykiem ktory nigdy niemial realnego kontaktu z kobieta albo poprostu kłamie.
Na samym wyglądzie zazwyczaj skupiają się ci, którzy jeszcze nigdy nie zaru...li. Najgorsze są zdesperowane prawiczki.
to ty wlasnie myslisz bardzo powierzchownie.
dla kazdego z nas liczy sie zarowno to co kobieta ze sobą reprezentuje ale zawze ciut wiekszy nacisk bedziemy kladli na to co widzimy bo tak nas zaprojektowala natura i musisz to zrozumiec. z koleji dla kobiety duzo waznijsze jest to co mezczyzna ze soba reprezentuje, niz to czy jest przystojny i bogaty.
Chocby niewiadomo jak by laska byla blyskotliwa inteligentna zadziorna intrygująca i zabawna to jesli nie bedzie mnie pociągać seksualnie to niestety nic z tego nie bedzie, conajwyzej bedzie moją koleżanką. to znaczy ze powinno sie za to obwiniać faceta? Jego napewno nie, conajwyzej jego instynkt.
masz typowo medialno spolecznie wykreowane przekonania dotyczace relacji damsko meskich ktore niemaja nic wspolnego z rzeczywistoscia
No i wychodzi na to, że i tak wygląd cię obchodzi najbardziej i tyle i wolałbyś taką co cię podnieca z wyglądu a jest idiotką i ma paskudny charakter. Na szczęście ty to nie wszyscy. Boże, dobrze, że mam tą fobię bo mnie nic ciekawego nie ominęło jeśli większość męzczyzn mysli w taki sposób.
Cytat:Co do kobiet lecących na kasę, to na prawdę nie widzę w tym nic złego, jakby nie patrzeć zamożność jest dużym atutem.
Jest różnica między bogatym, który zarobił bo ciężko pracował i jest zaradny i to może imponować a między tym, który ma kasę bo ma bogatych rodziców a do niczego się nie nadaje.