18 Lut 2016, Czw 20:04, PID: 516304
Felipe napisał(a):PeggySue napisał(a):Mnie wyszło 104 [...] Nie wiecie, czy przy takim wyniku można sobie jeszcze radzić jakoś samemu?
Zależy co masz na myśli. Ja jakkolwiek bym nie zmieniał wyborów w teście to zawsze mam w okolicach 90-104. Mam pracę, znajomych właściwie tylko w pracy, nie chodzę na imprezy poza firmowymi. Wychodzę z domu, ale często jest to stresujące - w miejscach publicznych gdzie jest dużo ludzi. Wciąż mam nadzieję, że z tego wyjdę. Jestem tu od zaledwie paru dni. Zamierzam zgłębić literaturę, poczytać forum i zdecydować co dalej - jakaś terapia i próba samonaprawy :-)
Chodziło mi o to, czy mając chwilami ciężkie ataki lęku przy fobii społecznej można uniknąć terapii lekami. Bałabym się, bo mam w sobie przekonanie, że dopóki nie ingeruje się w organizm lekiem, czy suplementem, to jest on w stanie sobie jako tako radzić, a gdy się już zacznie, to po odstawieniu może być dużo gorzej.
Jeśli potrafisz otworzyć się przed ludźmi z pracy to nie jest tak źle, i właściwie to Ci zazdroszczę Ja i z tym mam niekiedy problemy..