19 Gru 2018, Śro 21:40, PID: 776394
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19 Gru 2018, Śro 21:53 przez Żółwik.)
(19 Gru 2018, Śro 18:11)RoseLedger napisał(a): Mam jeszcze takie pytanie... Jeśli sesja trwa od 28.01 do 08.02, później jest kilka dni przerwy i sesja poprawkowa, to kiedy wyślą list do domu, że zostałam skreślona z listy studentów?To naprawdę zależy od uczelni, na niektórych jest niezły bałagan.
Zwykle w regulaminie studiów jest jakiś przepis o skreśleniu z listy studentów, może poczytaj, jeśli tego nie robiłaś.
Logicznie powinna ta decyzja przyjść po rozliczeniu w dziekanacie zimowej sesji poprawkowej i po upływie terminu, w którym można wnioskować o egzamin komisyjny bądź nadzwyczajne przedłużenie sesji poprawkowej (czasem jest to np. miesiąc czasu).
@RoseLedger, nie wiem, czy dobrze zrozumiałem. Tobie zależy na tym, żeby ten list doszedł szybciej, niż się przyznasz rodzicom? Czy zależy Ci na tym, żeby nie doszedł do rodziców?
Bo w drugim przypadku możesz zgłosić na uczelni zmianę adresu do korespondencji i dostaniesz już decyzję tam, gdzie zechcesz (np. na adres wynajmowanego przez Ciebie mieszkania).