22 Paź 2019, Wto 9:57, PID: 808436
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22 Paź 2019, Wto 10:04 przez RoseLedger.)
(21 Paź 2019, Pon 16:20)Żółwik napisał(a): Jak dla mnie praca jest trudniejsza niż studiowanie.
No to dla ciebie
(21 Paź 2019, Pon 16:32)ann_1992 napisał(a): @RoseLedger tak, rzucałam 3 razy. I zawsze na ostatnim roku. Nie ma czym się chwalić. Może gdybym nie rzuciła to mogłabym mieć lepszą pracę teraz...
Wooow, na ostatnim roku? NIe mogłaś jakoś tego dociągnąć? Ja zawsze rezygnowałam na pierwszym po kilku miesiącach
(21 Paź 2019, Pon 17:49)Matatjahu napisał(a): Studia w porównaniu z poszukiwaniem pracy to pikuś. Ja wracam w przyszłym roku na uczelnię a będę miał 29 lat, lepiej z dzieciakami się pobujać niż beż żadnych podstaw wysyłać cv i tłumaczyć co trzydziestolatek robi bez żadnego doświadczenia (no chyba że te studia to jedne z tych co to tylko dyplom dają, ale spotkałem się z sytuacją że nawet był na plus przy porównywaniu kandydatów)
Ale z pracy masz pieniądze, a na studiach stres, egzaminy, prezentacje, odpowiedzi ustne i ta świadomość, że jesteś gorszy, bo nie masz stada znajomych... No nie wiem, czy mając prawie 30 lat będziesz się dobrze czuł wśród 19 latków. Ja mam 22 i czuję, że nie chcę marnować dalej czasu. Najwyżej wyjadę za granicę, bo czuję, że to po prostu już nie dla mnie. Zawód i tak mam, bo jestem po technikum, a nie każdy musi mieć studia. Z resztą, zobaczę co będzie, na razie chcę zająć się sobą