22 Paź 2019, Wto 21:26, PID: 808502
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22 Paź 2019, Wto 21:27 przez Matatjahu.)
(22 Paź 2019, Wto 9:57)RoseLedger napisał(a): Ale z pracy masz pieniądze, a na studiach stres, egzaminy, prezentacje, odpowiedzi ustne i ta świadomość, że jesteś gorszy, bo nie masz stada znajomych... No nie wiem, czy mając prawie 30 lat będziesz się dobrze czuł wśród 19 latków. Ja mam 22 i czuję, że nie chcę marnować dalej czasu. Najwyżej wyjadę za granicę, bo czuję, że to po prostu już nie dla mnie. Zawód i tak mam, bo jestem po technikum, a nie każdy musi mieć studia. Z resztą, zobaczę co będzie, na razie chcę zająć się sobąMoże mając 30 lat nie będę się czuł komfortowo z 19 latkami ale na pewno nie będzie gorzej niż teraz zamknięty w czterech ścianach. I ja też chciałem "popracować" nad sobą kiedy rzucałem studia parę lat temu, poprawy nie ma a zostało tylko rozczarowanie i poczucie zmarnowanej szansy (studiowałem farmację więc miałbym w miarę komfortową i niezbyt wymagającą pracę). Więc jeżeli jesteś zdecydowana to powodzenia, mój przykład nie musi oznaczać twojej porażki ale jeżeli rzucasz studia bo prezentacje i brak znajomych to proszę przemyśl to jeszcze. Ja nawet nie pamiętam nazwisk połowy ludzi z grupy a kiedyś tak się przejmowałem ich opinią. Oczywiście że brak studiów to żadna ujma ale żeby odnaleźć się na rynku pracy trzeba mieć konkretne umiejętności np. programowanie. Ja żadnych nie posiadam