10 Lis 2019, Nie 10:12, PID: 810278
(10 Lis 2019, Nie 1:21)ZielonyNowicjusz napisał(a): @MiiaCo do tych niespojnosci to np.:
Przeczytałem jeszcze raz i nie wiem o jakie niespójności chodzi, może nie wyrażam się dostatecznie precyzyjnie, a może to wrażenie jest spowodowane tym, że moja psychika przechodziła spore zmiany na przestrzeni czasu.
A co do ZA
-rozwój motoryczny i manualny nie zaburzony, wprost przeciwnie
-nie trzymam się schematów, chociaż bym chciał, niestety jestem bardzo chaotyczny
-nie mam problemów z rozumieniem ironii
-mam słabą pamięć wzrokową, słabą orientację w terenie, nie pamiętam nazw ulic, nawet swojego nr telefonu długo nie mogłem zapamiętać
i dużo innych cech, ale to chyba wystarczy
(10 Lis 2019, Nie 0:52)Siakistam napisał(a): W Twoim rozumieniu jak powinna zachowywać się "normalna" osoba? Kim jest "wariat", jakie ma cechy?Witam witam. Używam tych słów intuicyjnie(było lepsze słowo na to ale wyleciało mi), nie ma sensu się nad tym rozdrabniać. Widzę, że te słowa wywołują tu dużo emocji.
Btw. Historia, którą sam mógłbym napisać, ładne streszczenie wielu moich problemów, sporo podobieństw. Witaj
-mam objawy ZA ale ZA na pewno nie mam,
-gdybym pozbył się fobii, to nikt by ze mną nie rozmawiał, bo uznaliby mnie za wariata (pewnie chodzi Ci o to, że jakbyś więcej się odzywał, to by wyszły na wierzch twoje inne problemy z psychika ale też można to odczytywać tak, że teraz jako fobik nie masz problemów z kontaktem z ludźmi co trochę się gryzie z sama fobia spoleczna),
-napisałeś też, że brak kontaktów z ludźmi nie jest dla Ciebie uciążliwy (oczywiście wyrwane z kontekstu).
Ogólnie tekst był dla mnie trochę chaotyczny stąd może odebrałam tego typu rzeczy jako niespojnosci.