24 Kwi 2012, Wto 22:01, PID: 299747
anikk napisał(a):Ale krąg kobiet, które miały jednego, dwóch facetów jest całkiem szeroki. Wciąż twierdzę, że bardziej istotny jest tu brak umiejętności społecznych, wychodzi wcześniej niż nieumiejętności seksualne.tak, to jest prawda. tylko czemu nie leczyc obu?
anikk napisał(a):A dwa - ludzie mają zasady, po prostu, nie takie ustanowione odgórnie, a oparte chociażby na poczuciu bezpieczeństwa. I nie respektowanie ich jest uprzykrzaniem sobie życia, nie odwrotnie. Wystarczy popatrzeć na wysyp wątków 'zdradza, nie wiem co robić... no i jeszcze pije... no ale on jest dobry, nie zostawię' i właśnie często dziewczyny, które miały ojców alkoholików nie dają sobie prawa do wysłania w kosmos faceta, który nie daje im szczęścia, nie jest dla mnie istotne, czym dla kogo jest szczęście, ale dla każdego czymś trochę innym.no wlasnie to jest wina ich debilnych zasad, uwarunkowania, mechanizmow ktore wyniosly z domu, bo im sie zwyczajnie miesza w glowach, bo jak ktos bije jak rodzice, to moze jednak kocha (tak jak rodzice powinni -prawda?).
taki facet potrafi bardzo okazac, ze kocha, a potem na+, wiec dziewczyna sama przed soba szuka dowodow, ze on jednak KOCHA, ze BARDZO BARDZO i w ogole, bo przeciez nie moglaby ponownie zniesc identycznej sytuacji jak w domu, ze rodzicie sa zli a przeciez powinni kochac. albo jeszcze dodaj do tego niska samoocene i taka zaczyna wierzyc, ze i tak nic lepszego jej w zyciu nie mogloby spotkac. lepesze ochlapy milosci niz nic - co?..
poza tym wiele takich dziewczyn 'doczepia' sobie jeszcze do swiatopogladu, ze w sumie to podobaja im sie tacy 'skomplikowani', niegrzeczni faceci, bo to takie meskie jak ktos traktuje cie jak szmate.
znowu jakies 'madre' zasady i kompletny brak krytycyzmu. znowu brak czysto-egoistyczynej, zdrowej rozkminiy typu 'co ja dobrego z tego tak naprawde mam?'. a najlepiej jak takie zblakane owieczki kieruja sie jedynie zasada 'poczucia bezpieczenstwa'. to nie szkodzi, ze facet jest , wazne ze czuje sie przy nim 'bezpiecznie' - zero orientu, ze przeciez sama na wlasne zyczenie przenosi na obecne zwiazki toksyczne mechanizmy z domu.
maciek333 napisał(a):ciekawa, celna i cenna obserwacjagruntowny remont myslenia
... co wiec zalecasz takim osobom?