20 Lis 2018, Wto 19:21, PID: 772257
Witajcie. Jestem tu nowy i zmagam się z dużym dylematem, ponieważ zacząłem w tym roku studia niestacjonarne na kierunku Dietetyka wraz z moją sympatią. ( oboje mamy problem z fobią ) Oczywiście jak to często bywa trafiłem na kiepską grupę ok 15 osób., które są już ze sobą zgrane. W ogóle nawet nie mam o czym z nimi rozmawiać, bo często te rozmowy to są typu " Kto więcej wypił na imprezie ? " Są ogólnie to osoby kilka lat młodsze ode mnie. Do tego jeszcze dochodzi fakt, że jeden z wykładowców mam wrażenie, że widzi że jesteśmy inni, że się wyróżniamy. Ostatnio nawet wymyślił, że zrobi zaliczenie ustne. Dosłownie powiedział coś takiego " dajmy delikwenta na środek sali i niech się ośmieszy " ( niby zwracał się tak do wszystkich, ale po prostu widać to że uważa że takich osób fobicznych nie powinno być w grupie ) I co wy na to ?
Mówiliśmy sobie, że jakby grupa była ok to można by było przełknąć wykładowcę albo na odwrót, ale tu jest problem i tu i tu. Inni wykładowcy nie są tacy problematyczni.
Dodatkowo mam dylemat czy nie zrezygnować bo raz nie ma pracy po tym kierunku a dwa nie widzą mi się porady dietetyczne w gabinecie i rozmowa z ludźmi. Idąc na ten kierunek chciałem kierować się tym co lubię i tym bo pomimo tego bardzo interesuje mnie temat dietetyki ogólnie zdrowego odzywania , ale można pracować samemu np w domu opieki dla starszych i raczej nie udzielać porad tylko ustalać dla nich diety. No ale mam dylemat bo żadnych ogłoszeń o pracę nie ma. Może coś doradzicie ?
Przez fobię wolałbym pracować najlepiej samodzielnie w domu, lecz wiem że z tym jest bardzo ciężko i jeśli nie w domu to w pracy ale samodzielnie bez nadmiaru innych ludzi.
Mówiliśmy sobie, że jakby grupa była ok to można by było przełknąć wykładowcę albo na odwrót, ale tu jest problem i tu i tu. Inni wykładowcy nie są tacy problematyczni.
Dodatkowo mam dylemat czy nie zrezygnować bo raz nie ma pracy po tym kierunku a dwa nie widzą mi się porady dietetyczne w gabinecie i rozmowa z ludźmi. Idąc na ten kierunek chciałem kierować się tym co lubię i tym bo pomimo tego bardzo interesuje mnie temat dietetyki ogólnie zdrowego odzywania , ale można pracować samemu np w domu opieki dla starszych i raczej nie udzielać porad tylko ustalać dla nich diety. No ale mam dylemat bo żadnych ogłoszeń o pracę nie ma. Może coś doradzicie ?
Przez fobię wolałbym pracować najlepiej samodzielnie w domu, lecz wiem że z tym jest bardzo ciężko i jeśli nie w domu to w pracy ale samodzielnie bez nadmiaru innych ludzi.