12 Lip 2015, Nie 20:30, PID: 453716
inferno napisał(a):Czy idąc na taki kurs warto już znać jakieś podstawy?Warto znać jako tako przepisy, znaki. Jazdę najlepiej wstrzymać do czasu rozpoczęcia kursu, co byś nie narobił sobie złych nawyków, przez które później ciężko zdać egzamin.
Co do krzyku, wy interpretujecie to jako coś negatywnego, złego. I fakt, nie chciałbym mieć za instruktora kogoś, kto ciągle sie wydziera, wszelkie swoje problemy i stres przerzuca na kogoś w postaci podniesionego głosu. W moim przypadku złego słowa od instruktora nie usłyszałem. Polecam go każdemu, komu mam okazje. I w moim przypadku właśnie podniesiony ton głosu nie był oznaką pogardy, zdenerwowania czy czegokolwiek innego - to po prostu był sposób, żebym zapamiętał pewne punkty, błędy, i zrozumiał w końcu by je na bieżąco naprawiać.
W szkole średniej miałem podobnego nauczyciela matematyki. Też niekiedy zdarzało mu się podnieść głos, coś ostrzej powiedzieć, ale nie czułem nigdy do niego urazy, wręcz przeciwnie - sporo mnie nauczył. Dużo więcej niż inny nauczyciel matematyki, który był taką ą i niby chciał nauczyć, ale coś mu nie wychodziło...
No ale ile ludzi tyle opinii. Dla mnie takie celowe podniesienie głosu w odpowiedni sposób działa motywująco i w pozytywny sposób(grunt, żeby nie było to odreagowywanie stresu przez taką osobę w krzykliwy sposób).