08 Lip 2024, Pon 8:19, PID: 875702
(26 Sty 2019, Sob 15:41)Piesek napisał(a): Od razu mówię, że nie jestem uzależniony od benzodiazepin, oraz ich nie nadużywam, gdyż mi zwyczajnie nie smakują. Benzosów używam w takich sytuacjach jak: spotkanie w sprawie pracy, pierwszy dzień pracy lub randka.Nie próbowałem bromazepamu, ale niektórzy chwalą. Wg. mnie na lekką fobię diazepam najlepszy bo długo pozostaje we krwi, działanie jest stabilne. Tylko na cięższą fobię bardziej ekonomiczny jest klonazepam 2mg. Opłaca się chyba ponad 8 razy bardziej, bo kupisz za podobną cenę co Relanium z tym że jedna tabletka klonazepamu 2mg to tyle co ok. 8 tabletek relanium 5mg (40mg diazepamu). Ale jeśli fobia jest lekka i nie trzeba dużych dawek to diazepam jak najbardziej się nadaję.
Obecnie korzystam z bromazepamu 3mg. Interesują mnie właściwości innych benzo. Czy istnieją jakieś inne benzodiazepiny, które bardziej otwierają gębę oraz rozluźniają, bardziej w sensie fizycznym? Nie jednak chcę takich tabletek, które powodują przymulenie i ociężałość umysłową.
Czy taki diazepam, to dobry pomysł?