28 Sie 2024, Śro 23:10, PID: 876373
(28 Sie 2024, Śro 22:15)U5iebie napisał(a):(28 Sie 2024, Śro 20:33)blubluskaj napisał(a): I przeczytają, że coś z nimi nie tak, że są niewartościowi, że są niepewnymi siebie ofiarami losu, że są brzydkimi i grubymi laskami, oraz nieudanymi, aspołecznymi maminsynkami. Zamiast wsparcia dostaną lewego sierpowego. Słyszeliście o czymś takim jak empatia, czy nie bardzo?Ciebie to chyba rodzice kochali.
Chodzi o to jak jest, a nie życzeniowe myślenie. Jak wiesz co musisz zmienić to możesz to zmienić poprawić swoją sytuacje, jak zamiast tego żyjesz nadzieją i bajami, i czekasz aż ci się trafi tru love, to możesz się nie doczekać, ale fakt to motzno pielęgnowanie typowo narcystycznej rany pod tytułem "nie jestem wystarczający" tylko no nie oszukujmy się, w wielu przypadkach tak właśnie jest.
Nie no serio jak masz lepsze doświadczenia to zazdro.
A teraz serio, jak idziesz do świata z wewnętrznym przekonaniem, że "jestem niewystarczający", to tak będziesz odbierany przez świat. I tu problem nie jest w świecie/Twoim wyglądzie/charakterze, bo nawet wyglądając wg jakichś standardów, których nikt nigdy nie określił 10/10, mając kupę kasy i wszystkie te "mityczne przymioty" które "gwarantują" wg większości z osób tu piszących związek i tak byście tu pisali z dużym prawdopodobieństwem.