23 Lis 2008, Nie 21:56, PID: 93101
damio napisał(a):Planuje juz to prawo jazdy zrobić od jakiegoś czasu, jak sie do tego przygotować?
nie będę pisał ,że mam z tym problem bo wiadomo jak to jest,gratuluje tym co mają to za sobą.Nie powinienem zwlekać z tym tym bardziej ,że dużo jeździłem motorem[250cm] na dziko i finansowo też nie byłoby większych problemów niektórzy młodsi ode mnie robią na ciężarówki a ja sie k... o+ za przeproszeniem.
Ludzie to jest dobijające czuje sie jak ostatni debil mam tego dość na serio,musze grać pajaca którym nie jestem a to juz ogolnie sie fs tyczy puscily mi nerwy.
Mogę ci powiedzieć jak ja się do tego zabrałem.
Przez długi czas nie miałem odwagi się zapisać na kurs bo wyobrażałem sobie różne sytuacje w których będę się stresował.
Pierwsze co zrobiłem to popytałem się znajomych który instruktor prowadzi jazdę miło i bezstresowo. Potem postanowiłem zadzwonić do niego i popytać trochę ale bez zamiaru zapisani się.
Jak już pogadałem z gościem i okazał się sympatyczny to umówiłem się z nim na spotkanie. Pomyślałem że pójdę, a jak mi coś nie będzie odpowiadać z jakiegoś powodu to sobie daruję.
Kiedyś jak wracałem z jazdy to odwoziła mnie panna, która miała pierwszą jazdę i widziałem jak była przestraszona. Ręce jej chodziły, że miała problem z wrzucaniem biegów i włączaniem kierunkowskazów. Potem gadałem na ten temat z instruktorem i on twierdzi, że to normalka i większość ludzi ma stresa na początku.
Tak że śmiało, zadzwoń, popytaj i zobaczysz że potem poleci już samo.