29 Sty 2008, Wto 18:51, PID: 11203
Ech...
Michale ;]
wspaniala dyskusja, naprawde. Czy zamiast czepiac sie tego czy ktos robi ogonki albo literowki, nie lepiej byloby najpierw zajac sie zwalczeniem swojej fobii? Bo jak dla mnie to znalalzles sobie bardzo fajne miejsce, w ktorym smigasz po 20 postow dziennie i juz nie masz wyrzutow sumienia, ze fobia przeszkadza Ci w zyciu, bo przeciez spelniasz sie w innym miejscu, w ktorym w dodatku wszyscy akceptuja Twoja zgryzliwosc. Ale uwaga, przymomnienie - ''forum i internet to nie jest prawdziwe zycie, i NIGDY go nie zastapi w taki sposob, zebys w momencie smierci mogl powiedziec, ze Twoje zycie bylo udane, piekne, swietne i pełne wyjątkowych momentów".
A juz niezmiernie rozbawil mnie temat, w ktorym stwierdziles, ze nie chcesz na forum za bardzo psychologa z zewnatrz, bo jeszcze by Cie zdiagnozowal wbrew Twojej woli! To sie nazywa motywacja do walki! To lubie! ...niesamowite.
Wyobraz sobie ze Twoj mozg to komputer, w ktorym jak wlaczysz program sytuacja_socjalna.exe odpala sie w tle program stres.bat . To nie jest uszkodzenie systemu, to kwestia sprawnego programisty ktory zmieni odpalajacy sie plik na za+ . I nie wazne czy tym programista jestes Ty, jezeli znasz sie troche na komputerze, czy serwisant (psycholog) -> to jest do naprawienia.
Poza tym samo przekonanie, ze masz uszkodzony mozg i musisz powolac struktury reperacyjne chyba nie jest dobre do pozbycia sie fobii w sposob naturalny, co?
Jednak wracając -> Czyli rozumiem, że sztucznego serca też byś nie chciał mimo, że by Ci pomogło? Ciekawe..
Jednak -> Aha, czyli wolisz grype z objawami czy bez objawów? Wolisz fobie z objawami czy bez objawów? Czy fobia bez objawów to nie jest to samo co brak fobii? Zastanow sie nad tym dokładnie.
Jakiego wolisz dostawce narzedzie do swojego sklepu. Takiego ktory powie Ci, ze jak przywozi to dostaje kase, a jak nie przywiezie to nic nie placisz? Czy takiego ktory powie -> istnieje duza szansa ze nigdy nie przywioze, ale Ty musisz placic mi co tydzien. Pytanie: Ktorego bys wybral? I ktory jest tutaj cwaniaczkiem, a ktory solidnym dostawca. No powiedz mi prosze.
Ech Michal.. Czy Ty oby na pewno chcesz sobie pomoc? Czy moze doszedles do wniosku, ze juz na nic nie ma szans i zostaniesz teraz krolem internetu i czepiania sie ogonkow w wyrazach.. ?
Michale ;]
Cytat:Keisu, uzywaj proszę cytatów. Nie przeczytałem całej Twojej wypowiedzi, bo nie miałem czasu, ani ochoty czytać jeszcze raz to, co wcześniej już przeczytałem.i to ja jestem ignorantem?
Cytat:Nic nie znalazłeś. Potwierdzam Ci, nie wiesz zupełnie czemu? Nie że tak powiedziałeś, tylko żeby wyprzedzić ew. kontrargumentjak juz mowilem, to jałowa dyskusja i prosilem Cie zebysmy tego nie kontynuowali.
Cytat: Czemu nie piszesz ogonków, widać że masz taką możliwość?!A czemu Ty nie stawiasz przecinka przed "że"?
wspaniala dyskusja, naprawde. Czy zamiast czepiac sie tego czy ktos robi ogonki albo literowki, nie lepiej byloby najpierw zajac sie zwalczeniem swojej fobii? Bo jak dla mnie to znalalzles sobie bardzo fajne miejsce, w ktorym smigasz po 20 postow dziennie i juz nie masz wyrzutow sumienia, ze fobia przeszkadza Ci w zyciu, bo przeciez spelniasz sie w innym miejscu, w ktorym w dodatku wszyscy akceptuja Twoja zgryzliwosc. Ale uwaga, przymomnienie - ''forum i internet to nie jest prawdziwe zycie, i NIGDY go nie zastapi w taki sposob, zebys w momencie smierci mogl powiedziec, ze Twoje zycie bylo udane, piekne, swietne i pełne wyjątkowych momentów".
A juz niezmiernie rozbawil mnie temat, w ktorym stwierdziles, ze nie chcesz na forum za bardzo psychologa z zewnatrz, bo jeszcze by Cie zdiagnozowal wbrew Twojej woli! To sie nazywa motywacja do walki! To lubie! ...niesamowite.
Cytat:kłonności depresyjne i do obniżonego nastrojunie ma czegos takiego.
Cytat:a to już jest fizyczność, której tak nie dopuszczaszfobia nie jest jakimkolwiek uszkodzeniem ani mozgu, ani nauronow, ani niczego. To po prostu zaprogramowana instalacja, ktora wywoluje stan lekowy na dany bodziec.
Wyobraz sobie ze Twoj mozg to komputer, w ktorym jak wlaczysz program sytuacja_socjalna.exe odpala sie w tle program stres.bat . To nie jest uszkodzenie systemu, to kwestia sprawnego programisty ktory zmieni odpalajacy sie plik na za+ . I nie wazne czy tym programista jestes Ty, jezeli znasz sie troche na komputerze, czy serwisant (psycholog) -> to jest do naprawienia.
Poza tym samo przekonanie, ze masz uszkodzony mozg i musisz powolac struktury reperacyjne chyba nie jest dobre do pozbycia sie fobii w sposob naturalny, co?
Cytat:Już 100 000 lat świetlnych temu zapomniałem kontekstu i powiem ci, że nie chce mi się go odszukiwać, tak jak Tobie nie chce się pisać starannie, bo potem za chiny nie chce mi się zrozumieć takiego zdania: "Czy mozna wyleczyc z choroby psychicznej osoba, ktora twierdzi ze nic jej nie pomoze, bez wyleczania najpierw tego przekonania?"Co do pisania starannie - lata swietlne nie sa wartoscia czasu tylko przestrzeni. Ot odpowiedz glupim argumentem na Twoj bardzo madry (czy moze na odwrot?...) A jezeli masz problemy z odczytywaniem zdan podwojnie zlozonych to chyba nie jest dobry znak. Juz niedlugo beda docierac tylko rownowazniki zdan? A potem monosylabami? Jakos dla wszystkich innych to zdanie jest zrozumiale...
Cytat:Kolega myli pojęcia sztyczne <> obce. A kolega woli miód sztuczny, czy naturalny?Widzisz... Idac zgodnie z Twoja filozofią, pownienem powiedzieć teraz, ze nie przykladasz sie do pisania bo nie ma takiego slowa jak "sztyczne" i w ogole Ci nie odpowiadac -> bardzo madra filozofia, co?
Jednak wracając -> Czyli rozumiem, że sztucznego serca też byś nie chciał mimo, że by Ci pomogło? Ciekawe..
Cytat:A kolegę nauczyli uprzejmego zwracania się do innych na tych kursach NLP? Sam jesteś bzdura, jak do mnie tak piszesz?poprosze argumenty ad rem a nie ad personan. tyle w tej kwestii.
Cytat:Trudno nie mieć objawów, jak się jest chorym, ale gdyby komuś udał się ten cud, a ilość wirusa w organiźmie pozostawała taka jak u osoby chorej, to tak: byłby nadal chory.Idac dalej zgodnie z Twoja filozofia -> organizm w miejscowniku odmieniamy 'organizmie' a nie 'organiźmie'. I moglbym powiedziec, ze sie nie starasz, i nie odpisywac. Bardzo to by bylo madre z mojej strony, nie sadzisz?
Jednak -> Aha, czyli wolisz grype z objawami czy bez objawów? Wolisz fobie z objawami czy bez objawów? Czy fobia bez objawów to nie jest to samo co brak fobii? Zastanow sie nad tym dokładnie.
Cytat:Ciśnie się na usta: sam piszesz bez sensu/bzdury, ciekawe dlaczego? Po tej wypowiedzi widać, jakim kolega jest ignorantem.ad rem prosze, ad rem. Bo ze pisze bzdury to kazdy moze powiedziec -> napisz czemu. Jak ja napisalem o bzdurze to potem napisalem czemu tak sadze. Ty wysililes sie jedynie na 'ignoranta'. Wow. Przekonujące.
Cytat: Dziwna praktyka. Trochę taka przebiegła.???????? Przebiegłe? Przebiegłe jest to, że 90% osob ktore raz pojda do psychiatry pozostaja pod opieka roznych psychologow i psychiatrow do konca zycia. Co jest przebiegle? Ze placisz za efekt? Ze placisz jak cos zostanie porzadnie zrobione?
Jakiego wolisz dostawce narzedzie do swojego sklepu. Takiego ktory powie Ci, ze jak przywozi to dostaje kase, a jak nie przywiezie to nic nie placisz? Czy takiego ktory powie -> istnieje duza szansa ze nigdy nie przywioze, ale Ty musisz placic mi co tydzien. Pytanie: Ktorego bys wybral? I ktory jest tutaj cwaniaczkiem, a ktory solidnym dostawca. No powiedz mi prosze.
Cytat:A kto ocenia, czy pomogło? I po co umowa, jeśli się kończy na dobrowolnej deklaracji "ucznia"?Klient ocenia. I to nie jest przebiegłe tylko normalne. A wolisz dostawce, z ktorym dzialasz na zasadzie umowy czy takiego, co do ktorego nie masz zadnej pewnosci?
Ech Michal.. Czy Ty oby na pewno chcesz sobie pomoc? Czy moze doszedles do wniosku, ze juz na nic nie ma szans i zostaniesz teraz krolem internetu i czepiania sie ogonkow w wyrazach.. ?