21 Lip 2010, Śro 15:47, PID: 215475
detoksykacja alkocholowa ze strony click
Na pewno w zmianie nawyków może pomóc też bardzo silne skojarzenie alkoholu z najbardziej obrzydliwymi rzeczami jakie tylko jest sobie w stanie człowiek wyobrazić. Wtedy uruchomi się sam instynkt samozachowawczy (przetrwanie) i będzie omijał flaszke szerokim łukiem.
Cytat:usunięcie toksyn spowodowanych zatruciem alkoholem i zmianami metabolizmu w ciągu alkoholowym, wyrównanie zaburzeń wodno elektrolitowych, poziomu jonów potasu, sodu, magnezu. Usunięcie bądź złagodzenie abstynencyjnych objawów psychicznych i somatycznych. Leczenie schorzeń wywołanych, zaostrzonych przez alkoholizm, lub towarzyszących. Zapobieganie lub łagodzenie powikłań głównie padaczki alkoholowej i majaczenia alkoholowego.Dla mnie choroba=związek z ciałem. Organizm już nie potrzebuje alkocholu/narkotyku. Oczywiście pozostaje "uzależnienie psychiczne". Jednak dla mnie nie jest to chorobą tyko zespołem nawyków. Przecież Przecież rodząc się nie wiedział że jak będzie miał jakiś problem to zapije i chociaż na chwile zapomni. Nauczył się tego od otoczenia. Skoro się nauczył raz to może nauczyć się innych zachowań, innych sposobów redukcji stresu, radzenia sobie z problemami, czucia się dobrze. Wystarczy że znajdzie coś lepszego w zamian. Otoczenie ludzi którzy nie nadużywają alkoholu, zamiast zapijać problemy będzie działał by je rozwiązać....
Na pewno w zmianie nawyków może pomóc też bardzo silne skojarzenie alkoholu z najbardziej obrzydliwymi rzeczami jakie tylko jest sobie w stanie człowiek wyobrazić. Wtedy uruchomi się sam instynkt samozachowawczy (przetrwanie) i będzie omijał flaszke szerokim łukiem.