22 Wrz 2015, Wto 23:05, PID: 473816
Rozmawiacie ze swoją rodziną o swojej fobii? Mówicie im np. że chodzicie na psychoterapię? Jak wypożyczacie książki tematyczne, to stawiacie sobie bez przypału gdzieś na stoliku? Kiedy musicie np. wypełniać jakieś teksty związane z psychoterapią, to też kładziecie gdzieś na widoku, nie przejmując się tym? Dzielicie się na przykład z mamą sukcesami w stylu "byłem dziś w sklepie i zamieniłem 3 zdania z ekspedientką"? Jak oni reagują na problemy związane z fobią?
To chyba bardziej temat kierowany do osób, które cały czas mieszkają z rodzicami, ale może i ci, którzy się wyprowadzili mają jakieś doświadczenia związane z moimi pytaniami
Ja nikomu nie powiedziałem o swoich problemach, za terapię płacę z własnych pieniędzy, chociaż prawdopodobnie mama by mi wszystko oddała gdybym jej powiedział, a wszystko co związane z fobią ukrywam głęboko w szufladzie
To chyba bardziej temat kierowany do osób, które cały czas mieszkają z rodzicami, ale może i ci, którzy się wyprowadzili mają jakieś doświadczenia związane z moimi pytaniami
Ja nikomu nie powiedziałem o swoich problemach, za terapię płacę z własnych pieniędzy, chociaż prawdopodobnie mama by mi wszystko oddała gdybym jej powiedział, a wszystko co związane z fobią ukrywam głęboko w szufladzie