05 Paź 2008, Nie 18:48, PID: 74199
Ja po kilku miesiącach brania zomirenu przestałem sie nim leczyć.lekarz przepisał mi w zamian hydroxyzynę.Zomiren brałem wtedy gdy miałem kontakt z ludzmi,przeważnie w pracy,tak co drugi co trzeci dzień.jestem świadomy tego,że mogłem przesadzić z zażywaniem tego leku gdyż brałem średnio 0,5mg,czyli 1 tabletkę cztery do pięciu razy na dobę,czasami łykałem dwie naraz.I czytając wasze posty zauważyłem,że piszecie o tym,że ten lek może otępiać umysł,powodować zaburzenia koncentracji oraz zaburzenia pamieci.Zauwazyłem też ,że u mnie coś takiego istnieje tylko nie byłem pewny czy to może być ten lek czy inny,bo biorę też lekiolian oraz asertin w dawce dość wysokiej jednej z wyższych 150 mg i właśnie to jest dla mnie zastanawiające,bo jestem na etapie odstawienia zomirenu i niewiem co zrobić bo efekt odstawienia jest nieprzyjemny.m.in wzmożony lęk i wieksze problemy z koncentracją i z pamiecia,do tego czuje sie fatalnie i dziwnie,mam zaburzenia widzenia.Czy ten lek mógł powodowac tak silne zaburzenia pamieci,koncentracji,otumanienia,jak równiez braku myśli,( choc o to ostatnie podejrzewam lek asertin,bo biore go w dość znacznych dawkach a lek jest na negatywne natretne myśli)czy może lek asertin lub solian mógł tak zadziałać?jesli to zomiren to natychmiast go odstawiam,bo jestem w trakcie studiów,a to mi bardzo przeszkadza.pozdrawiam