22 Lip 2018, Nie 13:02, PID: 756083
(21 Lip 2018, Sob 23:16)ewl napisał(a):a endokrynolog moze mi zbadac witamine D ?? czy gdzie mam sie zglosic po badanie tej witaminy?(21 Lip 2018, Sob 19:09)Milka001 napisał(a):Zbadaj sobie tę witaminę D [ 25(OH)], wapń. Nawet na własną rękę w jakimś Alabie czy Diagnostyce.(20 Lip 2018, Pią 18:06)Kiwi napisał(a):no własnie troche pocytalam,niby robiłam morfologie w tym tsh, ale to chyba takie ogolne badania..W sumie nigdy nie robiłam USG tarczycy ani nie badałam poziomu witaminy B12 , D3 itp...Czy powinnam przebaac tarczyce w sensie umowic sie do enokrynologa? czy skoro Tsh JESST W NORMIE TO ZNACZY,ŻE TARCZYCA Tez bedzie ok(20 Lip 2018, Pią 16:12)Milka001 napisał(a): spałam prawie cały dzien,wlasnie przed chwila obudziłam sie z kolejnej drzemki i zrobiłam sobie kawe..Czesto jestem taka smutna,bez nastroju,nieobecnaA tarczyca zdrowa - TSH jest w normie?
Ja miałam właśnie takie objawy (i jest to dość typowe dla niedoczynności), mam akurat takie szczęście, że moja "depresja" zniknęła po wyrównaniu hormonów.
Może to zły trop u Ciebie, ale na pewno nie zaszkodzi sprawdzić.
????
A tak w temacie, na polepszenie nastroju polecam: zmianę diety (5 posiłków dziennie, dużo warzyw, owoców) + jakiś wysiłek fizyczny- choćby intensywny spacer czy rower, chociaż z pol godziny dziennie.