30 Sie 2016, Wto 21:41, PID: 572705
Nie wiem czy był już taki temat ale ostatnio zastanawiam się nad jedną rzeczą. Wiele osób pisze na tym forum, niektórzy napiszą kilka postów i znikają, nieliczni zostają na dłużej, chyba sporo osób się nie rejestruje tylko czyta to co napiszą inni- ogólnie nieśmiałych ludzi jest tak naprawdę sporo. Przynajmniej ja sporo spotykam i ilekroć spotkam jakąś nieśmiałą osobę, od razu zaczynam się zastanawiać czy zna to forum, czy na nim pisze, a może tylko czyta. Zastanawiam się czy taka osoba ma fobię, czy jest nieśmiała, czy jest tylko introwertykiem lub jest to ktoś małomówny ale w pełni to akceptujący .
Ja mam opory aby opisywać niektóre zdarzenia bo co jeżeli taka osoba przeczyta coś o sobie, nawet jeśli to byłyby pozytywne rzeczy, to głupio trochę czułabym się jakby ktoś miał czytać o sobie historie.
Nie wiem czy to nie trochę jakaś obsesja, może widzę w ludziach cechy których nie mają-nawet jak ktoś powiedzmy tylko denerwuje się podczas wygłaszania referatu, nie znaczy zaraz, że ma fobię ale jednak, nie boicie się opisywać tu zdarzenia , że zostaniecie rozpoznani? Czy tylko ja tak mam? W ogóle czasem też chyba trudno rozpoznać czy ktoś ma fobię, bo wydaje mi się, że lęk nie zawsze jest widoczny.
Ja mam opory aby opisywać niektóre zdarzenia bo co jeżeli taka osoba przeczyta coś o sobie, nawet jeśli to byłyby pozytywne rzeczy, to głupio trochę czułabym się jakby ktoś miał czytać o sobie historie.
Nie wiem czy to nie trochę jakaś obsesja, może widzę w ludziach cechy których nie mają-nawet jak ktoś powiedzmy tylko denerwuje się podczas wygłaszania referatu, nie znaczy zaraz, że ma fobię ale jednak, nie boicie się opisywać tu zdarzenia , że zostaniecie rozpoznani? Czy tylko ja tak mam? W ogóle czasem też chyba trudno rozpoznać czy ktoś ma fobię, bo wydaje mi się, że lęk nie zawsze jest widoczny.