02 Lis 2008, Nie 16:09, PID: 84583
Niedawno zdałam sobie sprawę,że mam fobię społeczną Najgorsze jest to,że czuję się samotna.Nie chcę spędzić reszty życia w domu.Chciałabym zacząć się cieszyć życiem towarzyskim.Niestety nie potrafię angażować się w związki.Ile razy poznałam kogoś fajnego nie mogłam się zaprzyjaźnić Kiedy znajomi zapraszali mnie żebym gdzieś z nimi wyszła ja szukałam wymówki.Byłam na siebie zła.W niewytłumaczalny sposób kiedy pojawiała się propozycja ja odczuwałam niepokój.I najczęściej rezygnowałam z propozycji znajomych.Kilka razy udało mi się przełamać I było fajnie.Gdybym nie odmawiała spotkań dziś miałabym kilku przyjaciół.Boję się też często,że jak coś komuś powiem dla mnie ważnego to się wygada.A wtedy bym się zawiodła,że ktoś kogo uważam za przyjaciela rozpowiada moje sekrety.I boję się spotkań w większej grupie.Przeważnie jak jestem w większej grupie to bardziej słucham niż gadam.Niektórych to może wkurzać,że się prawie wcale nie odzywam.A ja po prostu nie wiem co mam mówić : Chyba boję się,że nie mam nic ciekawego do powiedzenia i oceny w większych grupach.Nie wiem czy jest jakiś sposób żeby zaufać innym i stać się bardziej wygadaną i odważną...